MALATYA / YAZIHAN - Durucasu Ortaokulu

Şbt

"Temizlik, gündelik ve alelade bir pratikten ziyade inancımızın özünü oluşturan bir yaşam prensibidir" Emine Erdoğan, "Bizler için temizlik, gündelik ve alelade bir pratikten ziyade, inancımızın özünü oluşturan bir yaşam prensibidir. Temizlik doğrudan imanla ilişkilidir. Dolayısıyla temizlik önce manevi dünyamızda başlar ve oradan dış dünyamıza tezahür eder."

Mrt

10 Maddede Güvenli İnternet Kullanımı

1. Kişisel Bilgileri Profesyonel ve Sınırlı Tutun

2. Gizlilik Ayarlarınızı Açık Tutun

3. Gördüğünüz Her Linke Tıklamayın

4. İnternet Bağlantınızın Güvenli Olduğundan Emin Olun

5. Ne İndirdiğinize Dikkat Edin

6. Güçlü Şifreleri Seçin

7. Güvenli Sitelerden Satın Alım Yapın

8. Ne Yazdığınıza Dikkat Edin

9. Kiminle Tanıştığınıza Dikkat Edin

10. Virüs Koruma Programınızı Güncel Tutun

Mrt

YEŞİLAY'IN TÜRKİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN HAZIRLADIĞI SUNUM, KİTAP, VİDEO, BROŞÜR, AFİŞ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.

Bu Sitede Teknoloji Bağımlılığı, Tütün Bağımlılığı ve Sağlıklı Yaşam İçin Ayrı Ayrı Sunum, Kitap, Video, Broşür ve Afişlere ulaşabilirsiniz.

Enerji Verimliliği

Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.

Enerji verimliliği politikaları, bir taraftan ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerinin sürdürülebilirliği ile doğrudan ilişkili olması diğer taraftan ise toplam sera gazı salımlarının azaltılmasında oynadığı kilit rol nedeniyle, hassasiyetle ele alınması gereken alanların başında gelmektedir.

Enerji tasarrufu ve verimliliği, enerji arz güvenliğinin sağlanması, dışa bağımlılık risklerinin azaltılması, çevrenin korunması ve iklim değişikliğine karşı mücadelenin etkinliğinin arttırılmasının sağlanması gibi 2023 yılı ulusal strateji hedeflerimizin ve enerji politikalarımızın en önemli bileşenlerinden biridir.

Ara

PISA'nın sekizinci döngüsü olan PISA 2022'nin sonuçları OECD tarafından 5 Aralık 2023 tarihinde kamuoyuyla paylaşılmıştır. PISA 2022 verileri ile hazırlanan PISA 2022 Türkiye Raporu için tıklayınız.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜN ANLAM VE ÖNEMİ

Eğitim ve öğretim, her aşamada öğretmenlerce sağlanır. Kişiyi aşama aşama değişik öğretim kurumlarında hayata hazırlama işi olan eğitimi gerçekleştiren öğretmenler elbette toplumların mimarıdırlar. Elbette toplumların alın yazısına damgasını vuran kişilerdir.

24 Kasım günü tüm öğretmenlere adanmış, armağan edilmiş bir gündür. Bir gün de yetmemiş, 24-30 Kasım tarihleri arasında "Öğretmenler Haftası" denerek öğretmenlerin, öğretmenliğin bir hafta boyu bütün sıcaklığı ile gündemde tutulması sağlanmıştır.

Anılmak, törenlerle anılmak, senede bir gün veya bir hafta bile olsa, ülke gündeminin ilk sırasında olmak, onur okşayıcıdır.

Yapılan kutlama törenlerinde, öğretmenlerin birliktelikleri, birbirlerini candan kutlamaları, yan yana, omuz omuza, gönül gönüle olabilmeleri, onların meslek sevgilerini ve görevlerine tutkunluklarını geliştirmektedir.

Gülüşleriyle karanlıkları aydınlatan öğretmenlerim, karanlıkları elindeki ak tebeşirle aklamaya devam ettiğiniz sürece kalkınacak, yükselecek ve mutlu olacağız!

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, silah

Arkadaşlarını ve Cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor,

Allah’tan rahmet diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin 100.yaşı kutlu olsun.

Ekm

Türkiye Cumhuriyetini kurup bizlere armağan eden M. Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 100. yaşı kutlu olsun.

Öğretmen ve Öğrencilerimizle,

Cami Hacamız ..........Kur'an Tilaveti;

Cami Hocamızdan ............ Mevlidi Şerif Okunmuştur.

Mustafa Kemal Atatürkün kendi sesinde Cumhuriyetin ilk yılları,

Cumhuriyet'in Kuruluş Hikayesini Kazım Özalp Anlatıyor_ İstanbul Valiliği 29 Ekim Özel Filmi,

Cnnturk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı geçmiş kutlamalardaki yılların özellikleri,

100.Yıl Marşları;

İşte O Bayrak görselli ve sesli videolar izlenmiştir.

Ekm

15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

Ekm

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hz. Muhammed'in doğum yıl dönümü olan Mevlid-i Nebi Haftası'nda farkındalığı artırmak ve toplumu bilgilendirmek için etkinlikler düzenliyor. Okulumuza Yazıhan İlçe Müftümüz Abdullah SUCU, Durucasu Pirinçli Cami İmamı Ahmet PİR katılarak Mevlidi Nebi kutlama haftası yapılmıştır.

Mevlid-i Nebi Haftası'nın tüm insanlığa, barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisiyle...

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLU OLSUN

Yeni bilgilere, yeni dostluklara, güzel günlere ve aydınlık fikirlere ulaşmamız  dileği  ile İlköğretim Haftamız kutlu olsun.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim dönemin karne gününü öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte heyecanla yaşadık. Mezun olan öğrencilerimize yeni okullarnda başarılar dileriz. Diğer öğrencilerimize yeni yılda  daha başarılı olmalarıni dileriz.Bütün öğrencilerimize iyi tatiller.